Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Чернігові акторам погрожують за акції протесту, в Києві зупиняють автобуси

Субота, 14 травня 2011, 09:45

Начальник управління культури Чернігівської ОДА Сергій Моїсеєнко пригрозив звільненням акторам обласного музично-драматичного театру ім. Шевченка у разі повторної участі в акціях протесту проти влади.

Про це УНІАН повідомила голова Чернігівської профспілки підприємців Олена Варнакова.

За її словами, артисти в четвер брали участь у театралізованому мітингу в рамках всеукраїнської громадської акції "Вперед". У п’ятницю Моїсеєнко "попередив їх, що якщо вони ще раз візьмуть участь у будь-яких акціях проти влади, їх змусять звільнитися".

"Отримавши сигнал про тиск влади, ми офіційно зробили заяву про те, що у випадку продовження тиску на активістів "Вперед", профспілки будуть пікетувати облдержадміністрацію і почнуть збір підписів за відставку губернатора", - заявила голова Чернігівської профспілки підприємців.

Вона також повідомила, що адміністративний тиск здійснюється і на перевізників, які приєдналися до акції "Вперед".

Зокрема, в Києві на станції метро "Чернігівська" працівниками міліції було зупинено низку автобусів, висаджено пасажирів. У водіїв забрали документи, телефони, до них не допускали адвокатів. Навіть "Швидку допомогу" не хотіли допускати до людини, якій стало погано. Один з автобусів поставлено на штрафмайданчик. На даний час, за її словами, у прокуратуру передано заяву про неправомірні дії міліції.

"Чим більше вони будуть тиснути, тим більше вони провокуватимуть людей на протести. Якщо людям не дадуть доїхати до Києва 19 травня, ми прийдемо пішки", - заявила Варнакова.

12 травня в Чернігові та 10 інших містах України відбулися мітинги на підтримку всеукраїнської громадянської акції "Вперед". Мітингувальники протестують проти соціально-економічної політики уряду і виступають за ухвалення "Народної реформи" - пакету законопроектів, розробленого за ініціативою народного депутата Наталії Королевської.

Подібні акції протесту в рамках громадянської кампанії "Вперед" відбудуться 14 травня у Києві, 15 травня - у Київській області, 16 травня – у містах західних областей України і Кривому Розі. 19 травня в Києві біля Верховної Ради пройде загальний Весняний марш протесту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування