Прем'єр Криму просить ЄС відкрити на півострові консульства

Субота, 14 травня 2011, 20:05

Прем'єр Криму Василь Джарти попросив у єврокомісара Штефана Фюле посприяти у відкритті в Криму консульств і центрів візової підтримки країн Євросоюзу.

Про це він сказав під час зустрічі з єврокомісаром з питань розширення і політики сусідства в Брюсселі, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

За словами Джарти, президент Віктор Янукович бачить Крим "майданчиком для розвитку відносин між Україною та ЄС".

"Територія Криму майже дорівнює території Бельгії, а до Києва, де сконцентровані дипломатичні установи, - ціла тисяча кілометрів", - зазначив Джарти.

Фюле підтримав ініціативу кримської влади і заявив, що порушить питання відкриття консульств на зустрічі з високим представником ЄС із закордонних справ і політики сусідства Кетрін Ештон і керуючим директором по Росії, Східному сусідству та Західними Балканами у зовнішній службі ЄС Мирославом Лайчеком.

"Крім того, під час найближчого візиту в Україну я зустрінуся з послами країн ЄС у вашій країні, розповім їм про нашу співпрацю, про підписану сьогодні угоду, про рівень амбітності ваших планів і обов'язково сповіщу їх про вашу ініціативу", - додав Фюле.

У п’ятницю Джарти та Фюле підписали в Брюсселі угоду про фінансування програми "Підтримка спільної ініціативи співпраці в Криму", повідомляє УНІАН.

В рамках програми протягом 4 років ЄС надасть 12 млн. євро на економічний розвиток Криму і Севастополя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування