Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин запросив російських депутатів у Донецьку область і до кордону

Неділя, 15 травня 2011, 17:08

Голова Верховної Ради Володимир Литвин у неділю в Санкт-Петербурзі зустрівся зі своїм російським колегою Борисом Гризловим.

Сторони дійшли згоди щодо необхідності активізації міжпарламентського діалогу та висловилися за важливість розвитку українсько-російської регіональної співпраці, повідомляє прес-служба парламенту.

Литвин запропонував провести виїзне засідання міжпарламентської комісії в одному з прикордонних регіонів за участю регіональних депутатів з обох сторін.

Крім того, він вважає корисною участь представників парламентів України і Росії у міжрегіональних форумах, у тому числі, у Другому українсько-російському міжрегіональному економічному форумі, який відбудеться в цьому році під патронатом президентів України і РФ у Донецькій області.

Як зазначалося під час розмови, свідченням ефективного двостороннього діалогу є значне збільшення товарообігу між нашими країнами: за підсумками перших місяців цього року Україна фактично увійшла до трійки лідерів - торгівельних партнерів Росії (після Китаю та Німеччини).

Разом з тим, на думку Литвина, потрібно продовжити спільну роботу із удосконалення торгівельного режиму, у тому числі, на законодавчому рівні.

Також йшлося про необхідність спрощення прикордонного та митного контролю, перш за все, у поїздах, що перетинають українсько-російський кордон.

Наголошувалося також на важливості створення сучасної всеохоплюючої транспортної інфраструктури, у тому числі, високошвидкісного залізничного сполучення між Києвом та Москвою.

Литвин також зустрівся з головою Ради Федерації Сергієм Мироновим.

Сторони обговорили, зокрема, стан двостороннього співробітництва в рамках міжнародних організацій. За словами Литвина, Україна активізує свою участь у Співдружності незалежних держав. За дорученням президента, зазначив він, погоджені консолідовані підходи української сторони на рівні всіх профільних міністерств та відомств до розвитку співпраці з СНД та її державами-учасницями.

Литвин наголосив, що наша держава зацікавлена у співпраці з країнами-учасницями СНД як на двосторонньому, так і у багатосторонньому форматі, і при цьому виступає за збереження рівних можливостей і прав кожної з держав-учасниць СНД при прийнятті ключових рішень у рамках Співдружності.

Литвин 15-16 травня перебуває з робочим візитом у м. Санкт-Петербург для участі у заходах МПА СНД, Міжнародній науковій конференції, присвяченій 65-річчю Нюрнберзького процесу, Четвертому Невському міжнародному екологічному конгресі та заходах, присвячених 150-річчю від дня перепоховання Тараса Шевченка. Голова Верховної Ради також проведе ряд двосторонніх зустрічей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...