Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новинського намагалися очорнити

Понеділок, 16 травня 2011, 11:38

Проти українського бізнесмена Вадима Новинського ведеться інформаційна кампанія з використанням "чорного піару".

12 травня до редакції "Економічної правди" електронною поштою було надіслано сфальсифікованого листа за підписом керівника Національної ради іноземної торгівлі США (National Foreign Trade Council) на ім'я українського прем'єр-міністра Миколи Азарова.

У цьому листі американська сторона нібито запрошувала Азарова на зустріч 19-20 травня під час проведення Азійсько-Тихоокеанського економічного форуму для обговорення торгових питань, пов'язаних із власником "Смарт-Холдингу" Вадимом Новинським. Також у ньому стверджувалося про нібито зв’язок Новинського з нелегальними операціями.

Дана інформація була оприлюднена на сайті "Економічної правди" та "Української правди".

Однак через декілька годин після публікації з'ясувалося, що цей лист є підробкою. Віце-президент Національної ради іноземної торгівлі США Вільям Рейнш у коментарі "Економічній правді" повідомив, що очолювана ним організація не писала подібного листа і взагалі не запрошувала Миколу Азарова відвідати Монтану.

"Нам також нічого не відомо з описаного у листі про Вадима Новинського", - додав Рейнш.

Після отримання відповіді Національної ради іноземної торгівлі США "Економічна правда" зняла новину зі сканом листа та опублікувала спростування.

Лист про нібито нелегальні операції Новинського до редакції "Економічної правди" та низки редакторів інших видань надійшов із адреси breinsch@nftc.org, яку пошук у Google видає як електронну адресу Рейнша і в якій літери nftc відповідають абревіатурі очолюваної ним ради National Foreign Trade Council.

 

Подібного листа також отримало й посольство України в США.

Після проведення внутрішнього розслідування вдалося встановити, що цей лист було сфальшовано невідомими особами з використанням тексту запрошення Новозеландського прем'єр-міністра відвідати зустріч у Монтані.

 

"Економічна правда" та Українська правда" приносить вибачення своїм читачам, Вадиму Новинському, а також компаніям "Смарт-Холдинг" та "МетІнвест" за оприлюднення сфальшованої інформації.

Редакція "Економічної правди" надала компанії "Смарт-Холдинг" повні вихідні дані щодо розповсюджувачів сфальсифікованого листа та готова і надалі сприяти в розслідуванні для виявлення замовників нечесної інформаційної кампанії проти бізнесмена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування