Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"День гніву" заборонив суддя, який "прославився" в Одесі

Понеділок, 16 травня 2011, 22:05

Акцію протесту "День гніву!" біля Верховної Ради заборонив той самий суддя, який прославився неоднозначними рішеннями за часів роботи в Одесі.

Рішення щодо акції прийняв Окружний адмінсуд Києва, повідомляє "Свідомо".

Заборонити проведення акції "День гніву" з 14 травня по 14 червня цього року суд попросила Київська держадміністрація.

На цій акції, за заявами організаторів, мало бути до 100 тисяч людей. Вони добиваються відставки президента та Верховної Ради, повних перевиборів злочинної, на їх думку, влади.

Київська влада попросила заборонити акцію, посилаючись на висновок міліції. За 2 дні до мітингу 12 травня київська міліція зазначила, що "з аналізу вказаних повідомлень вбачається різнополярність політичних поглядів учасників акції...".

Суддя Євген Аблов, який раніше працював в аналогічному адміністративному суді Одеської області, 14 травня розглянув позов КМДА і повністю його задовольнив.

Як суддя, Аблов відзначився в Одесі участю в земельному скандалі.

"Його звинувачували в прийнятті рейдерського рішення щодо землі на узбережжі Чорного моря в районі Сергіївки та Затоки", - зазначається в публікації.

Найбільшим був скандал по справі проти Одеської телерадіокомпанії "АТВ".

"Аблов захистив відомого тележурналіста Григорія Кваснюка, через якого канал тричі попереджала Нацрада по телебаченню і радіомовленню, а врешті вирішила забрати ліцензію", - йдеться в статті.

"Суддя Аблов вирішив, що в висловлюваннях Кваснюка немає закликів до міжнаціональної ворожнечі, "бей жидов, спасай Одессу" не є таким висловлюванням і захистив канал", - уточнює "Свідомо".

"На юридичних форумах про Аблова висловлюються не дуже приязно, називаючи його корупціонером. Стверджують, що у судді є прізвисько "Жека 20%", - зазначається в повідомленні.

З приходом до влади президента Віктора Януковича Аблов переїхав до Києва. Президент особисто підписав указ про переведення судді.

На новій посаді Аблов також займається земельними питаннями.

"3 березня він повністю відмовив Академіку Борису Патону, який намагався захистити дерева, що знищують в радіусі будівництва НСК "Олімпійський", - йдеться в статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування