У Грищенка стурбовані рівнем дотримання прав у Білорусі

Понеділок, 16 травня 2011, 22:54

Міністерство закордонних справ стурбоване жорстким вироком екс-кандидатові в президенти Білорусі Андрію Саннікова.

Про це повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, передає ZN.UA.

"Ми із занепокоєнням сприйняли вирок відомому дипломату, політику, громадському діячеві Андрію Саннікова і його дружині Ірині Халіп", - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

Офіційний Київ приєднався до Росії і країн Євросоюзу, які також висловили стурбованість щодо стану демократії та дотримання прав людини в Білорусі.

"Ми зверталися і будемо звертатися до наших білоруських партнерів із закликами повернутися до конструктивного діалогу з опозицією, зробити практичні кроки у напрямку гарантування свободи слова, свободи зборів та інших цивільних свобод і прав", - підкреслили в МЗС.

Крім того, в МЗС зазначають, що Україна виступала і виступатиме проти політичної ізоляції республіки Білорусь, вважаючи, що тільки діалог з офіційним Мінськом може забезпечити прогрес в питанні дотримання демократичних прав і цінностей.

Як відомо, раніше Партизанський суд Мінська визнав екс-кандидата в президенти Білорусі Андрія Санникова винним в організації масових заворушень в Мінську і засудив його до 5 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії посиленого режиму.

Всього у справі "19 грудня" до теперішнього часу вже засуджені 25 осіб.

19 грудня 2010 року на площі Незалежності в Мінську відбулися зіткнення представників опозиції з бійцями ОМОНу. Акція опозиції була жорстоко придушена спецназом МВС і бійцями внутрішніх військ РБ.

Після подій 19 грудня ЄС ввів ряд санкцій проти офіційного Мінська.

Брюссель, зокрема, вимагає звільнення політичних ув'язнених і покарання винних у застосуванні сили проти мирних демонстрантів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування