Данилишин похвалився зв’язками в Європарламенті

Вівторок, 17 травня 2011, 08:57

Громадська організація "Українська Європейська перспектива" планує сприяти швидкому підписанню угоди про зону вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

Про це заявив УНІАНу голова УЄП, екс-міністр економіки України Богдан Данилишин, який отримав політичний притулок у Чехії.

"Лобістських можливостей (в УЄП) вистачає. У нас є зв’язки з депутатами Європарламенту, і в комітетах, які займаються саме питанням підготовки документа. Ми працюватимемо з тим, аби ці переговори носили інтенсивніший характер", - заявив він.

Данилишин зазначив, що прискорити процес підписання документа можна шляхом винесення спірних питань в окремий блок для їх вирішення після підписання угоди.

"Гальмівний момент у переговорах стосується аграрних питань. Ми сприятимемо, щоб питання, котрі викликають дискусію, виносилися в окремий розділ, який можна буде обговорювати вже після підписання угоди", - сказав екс-міністр економіки.

"Така процедура є. Фактично це підписання угоди, але з обмовками", - додав Данилишин.

Як відомо, 20-24 червня у Києві відбудеться 17-й раунд переговорів щодо створення зони вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...