Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На конкурсі із забудови Десятинної церкви - скандал

Вівторок, 17 травня 2011, 15:48

Лічильна комісія журі, яке обирає переможця конкурсу на кращий проект музеєфікації Десятинної церкви, відмовляється оголошувати результати голосування.

Деякі члени журі на знак протесту готові покинути засідання, повідомив голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець, який присутній на голосуванні.

11 членів журі з 13, які беруть участь в голосуванні щодо проекту музеєфікації Десятинної церкви, вже проголосували.

"На жаль, коли лічильна комісія порахувала голоси, виявилося, що підсумки голосування не влаштовують кількох членів журі. Тому вони вже після голосування почали вимагати долучити голос ще одного члена журі, який не був присутній під час голосування", - сказав він.

"Проти цього категорично виступила інша частина членів журі. Голова журі Сергій Целовальник намагається знайти компроміс між тими, хто хоче почути реальний результат голосування та тими, хто намагається змінити його, додавши один голос за відсутнього колегу", - розповів Бригинець.

Як відомо,  у березні 2011 року міністр культури Михайло Кулиняк запевнив, що на місці залишків фундаменту Десятинної церкви буде музей, а не церква.

Перед тим головний архітектор Києва Сергій Целовальник повідомив, що "над фундаментом Десятинної не буде побудовано нічого".

В листопаді 2010 року заступник міністра культури України Тімофій Кохан запевняв про протилежне: що указ про будівництво нової церкви підписав особисто Віктор Янукович, а головний архітектор Києва Сергій Целовальник обере найбільш відповідний проект із трьох замовлених.

Які проекти музеєфікації Десятинної церкви змагаються за перемогу, дивіться тут.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування