Дружина Луценка: прокуратура довела чоловіка майже до смерті і "умила руки"

Вівторок, 17 травня 2011, 17:39

Дружина екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ірина Луценко сьогодні не отримала дозвіл на відвідування свого чоловіка у лікарні.

Про це вона повідомила у вівторок журналістам біля приміщення Київської лікарні швидкої допомоги, передає УНІАН.

Луценко нагадала, що у вівторок о 12-й годині дня стало відомо, що Генпрокуратура передала справу її чоловіка до Печерського райсуду Києва.

За її словами, протягом вівторка, вона була у Печерському суді і потрапила на прийом до голови суду Інни Отрош.

Луценко сказала, що бачила в суді матеріали справи, які зараз реєструються, і висловила сподівання, що після закінчення реєстрації до кінця сьогоднішнього дня шляхом автоматизованого відбору буде визначено суддю, який буде вести справу Луценка.

"На даний момент вони (матеріали справи) ще не зареєстровані, дані вносять у комп’ютер, і до кінця дня шляхом комп’ютерного відбору на завтра на ранок стане відомо, який суддя буде розглядати її у першій інстанції", - сказала Луценко.

При цьому вона зазначила, що оскільки прокуратура вже передала справу до суду, а суддя, який буде вести справу, ще не визначений, то сьогодні вона не змогла отримати дозвіл на відвідування чоловіка.

Через це, за словами Луценко, вона звернулася до голови суду Отрош, аби вона надала дозвіл на побачення.

Однак Отрош відповіла, що не може порушувати закон, оскільки до її компетенції не входить давати подібні дозволи. Голова суду додала, що дозвіл завтра зможе надати суддя, який буде визначений за допомогою автоматизованого відбору, поінформувала дружина екс-міністра.

Дружина збирається вкотре попросити Луценка припинити голодування, оскільки "життя не закінчується на Януковичу і прокуратурі, треба продовжувати жити далі".

Коментуючи передачу справи Луценка до суду, дружина екс-міністра сказала, що прокуратура довела його майже до смерті і "умила руки".

Передаючи справу до суду, який, за словами Луценко, є "розмитою інстанцією", прокуратура просто переклала відповідальність на суддів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування