Ющенко: з Луценком і Тимошенко органи поводяться неадекватно

Середа, 18 травня 2011, 16:13

Екс-президент Віктор Ющенко називає неадекватними дії правоохоронних органів щодо утримання під вартою екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами у середу, повідомляє УНІАН.

"Я не хочу коментувати зміст самої справи, але я вважаю, що такі запобіжні заходи, які вжиті до Луценка є неадекватні обставинам", - заявив екс-президент.

"Він міг бути на волі, міг співпрацювати зі слідством, давати належні покази і співпрацювати з Генеральною прокуратурою та судом", - зазначив Ющенко.

За його словами, якщо у Генеральної прокуратури і були підстави для тримання Луценка під вартою, то вона не довела це аргументовано.

Ющенко також зазначив, що є великі претензії до самого ходу слідства. Саме тому, сказав він, партія "Наша Україна" і заявляла, що не може поділяти такий характер ведення слідства.

"Людина на свободі зможе краще відстояти свої права, ніж в застінках", - зауважив екс-президент.

Подібне ставлення у Ющенка й до справи, порушеної проти екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Він вважає, що не потрібно обмежувати людину в вільному пересуванні, і рішення щодо її винуватості чи ні, має винести виключно суд.

Водночас, Ющенко зауважив, що якщо говорити загально, не прив’язуючись до конкретних справ, то держава має боротися з корупцією, але в Україні часто намагання боротися з корупцією натикаються на заяви про політичне переслідування опонентів.

Крім того, на запитання про відкриття проти Луценка ще однієї справи, яка пов’язана зі справою про отруєння Ющенка, екс-президент зауважив, що, наскільки йому відомо, Луценкові інкримінують, що він наказав проводити зовнішнє спостереження начебто в рамках справи про отруєння, а по суті це спостереження було за певними політичними силами.

"Я так розумію оцю позицію, мова іде про наружку і як вона використовувалась – чи вона використовувалась у справі слідства по отруєнню, чи використовувалась, в якомусь іншому плані", - сказав Ющенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...