Під парламентом вимагають відставки Азарова.

Четвер, 19 травня 2011, 10:19

В четвер під Верховною радою відбувається Весняний марш протесту в рамках громадянської акції "Вперед".

Ініціаторами всеукраїнської акції "Вперед" є активісти громадянських рухів, організатори податкового Майдану і АвтоМайдану.

Серед головних вимог ініціаторів акції - прийняття пакету "народних реформ", збільшення зарплат і пенсій, відставка уряду і "авторів антинародних реформ", припинення політичних і економічних репресій, реальна боротьба з корупцією.

Фото з Facebook Дмитра Смаглія

Ініціатори акції заявляли про 13 тисяч учасників. Однак станом на 11 ранку, під стінами парламенту зібралось близько 1000 осіб.

Правопорядок охороняють близько 30 міліціонерів, але для забезпечення спокою залучені 700 міліціонерів. За будівлею МОЗ у Маріїнському парку знаходиться понад 10 автобусів, в яких перебувають бійці спецпідрозділу "Беркут", також у парку стоять 8 автобусів з держохороною.

На площі перед ВР вже змонтували сцену.

Як повідомляється, акцію підтримали більш як 200 громадських організацій і профспілок малого й середнього бізнесу. У складі колегії акції є народний депутат від "БЮТ-Батьківщини" Наталія Королевська.

Нагадаємо, у великих містах України 14 травня пройшла акція протесту "День гніву". Опозиція протестувала проти соціально-економічної політики влади і погрожувала зробити акції безстроковими.

Українська правда за матеріалами ТСН та Інтерфакс

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування