Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У МЗС кажуть, що чеських шпигунів від в'язниці врятував імунітет

Четвер, 19 травня 2011, 14:28

У МЗС заявляють, що інцидент із висилкою чеських і українських дипломатів вичерпаний.

Про це сказав журналістам директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин у четвер у Києві.

"Ми вважаємо інцидент вичерпаним. Ніяких античеських кроків у нас на думці не було ніколи й не буде", - сказав Волошин.

Він також зазначив, що якби на місці чеських дипломатів були б громадяни інших країн, реакція української сторони була б такою ж.

"Інша справа, що реакція чеської сторони нас розчарувала. Це щось із часів холодної війни - принцип "око за око", - заявив Волошин.

При цьому він підкреслив, що "ніхто із чеської сторони - привселюдно вони там кажуть - але серйозно не спростовував того факту, що так - попалися".

Крім того, Волошин повідомив, що чеські дипломати вже повернулися на батьківщину, але нічого не зміг сказати із приводу повернення в Україну українського дипломата із Чехії.

Він також підкреслив, що якби чехи не мали дипломатичного імунітету, "вони б сиділи".

Волошин також зазначив, що інші партнери України в Європейському Союзі не мають питань із цього приводу до української сторони.

"Це урок і для чехів, і для інших країн..., що ми готові жорстко боротися й дуже жорстко привселюдно реагувати на ці випадки", - заявив він.

Як повідомлялося, за даними СБУ аташе з питань оборони посольства Чехії полковник Зденек Кубічек і військовий аташе майор Петра Навотна здійснювали в Україні шпигунську діяльність зі збору інформації військово-технічного й військово-політичного характеру з обмеженим доступом. Україна оголосила їх персонами нон ґрата з наступною висилкою із країни.

Глава МЗС Чехії Карл Шварценберг висловив думку, що висилка двох чеських дипломатів з України може бути помстою за надання політичного притулку екс-міністру економіки Богдану Данилишину.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування