Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Уряд допоможе авіакомпаніям купувати українські АНи

Четвер, 19 травня 2011, 20:36

Важливим завданням уряду є стимулювання українських авіакомпаній купувати повітряні судна вітчизняного виробництва.

Про це заявив віце-прем'єр - міністр інфраструктури Борис Колесніков у четвер під час робочої наради з розвитку авіаційної галузі на державному підприємстві "Антонов", повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Чиновник пообіцяв, що уряд створить сприятливі умови для того, щоб українські авіакомпанії мали можливість поновити свої авіапарки новими літаками типу Ан-148 і Ан-158, розробленими "Антоновим".

"Завдання Міністерства інфраструктури - забезпечити авіакомпаніям вигідні лізингові умови, на яких вони працюють, наприклад, з Airbus, Embraer, Bombardier", - наголосив віце-прем'єр.

За словами Колеснікова, перший досвід експлуатації літаків Ан-148 продемонстрував їхню якісну роботу, як на внутрішніх, так і на міжнародних рейсах.

"Ми надамо фінансову підтримку саме замовникам (авіакомпаніям) під закупівлю українських літаків. До цього кроку уряд готовий, адже наше завдання - щоб українські авіакомпанії використовували українські літаки", - підкреслив він.

За словами Колеснікова, такий крок буде найкращим маркетинговим ходом, адже якщо українські авіакомпанії не будуть купувати українські літаки - це буде негативним сигналом для міжнародного співтовариства.

При цьому віце-прем'єр відзначив, що ДП "Антонов" готове обладнати літаки Ан-148 двигунами західного зразка, що підвищить їхню привабливість для замовників.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування