Луценко розповів, що йому пропонували зробити, щоб стати свідком

П'ятниця, 20 травня 2011, 16:20

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко впевнений, що виграє справу у Європейському суді з прав людини.

Про це він сказав в інтерв’ю "Українському тижню"

"Є останній гіркий жарт: найсправедливіший український суд – Європейський суд з прав людини. Мою скаргу щодо незаконного затримання й арешту він прийняв до пріоритетного провадження. Я певен, рішення буде на мою користь", - сказав Луценко.

"На жаль, це стане черговим підтвердженням використання вітчизняного правосуддя для політичних репресій", - додав він.

На думку Луценка, "щоб трохи пом’якшити ситуацію, у президента й ГПУ є цілковита можливість будь-якої миті визнати очевидне беззаконня" і звільнити його на поруки або підписку про невиїзд.

"Але почуття помсти поки що затьмарює їм розум", - зазначив Луценко.

На питання, чи має він намір притягнути до кримінальної відповідальності тих, хто доклався до його ув’язнення, Луценко відповів, що вимагатиме відповідальності "і їхньої, і суддів за грубі порушення закону та Конституції".

"І не тому, що мене дістав п’ятимісячний арешт. А тому, що слідчі, крім незаконних дій, іще й підло брешуть та чинять тиск на рідних. Це вже не стрілочники, це "шістки"-ентузіасти. Крім того, затверджували незаконні рішення високі чини ГПУ. Прийде час і їх ставити на місце", - сказав Луценко.

Він також розповів, що слідчий пропонував йому дати свідчення, що відзначення Дня міліції було ініціативою тодішнього прем’єра, обіцяючи, що він стане свідком, а не звинуваченим.

"Моя відповідь була очікуваною і нецензурною", - сказав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News