Дружина Луценка розповіла, чому суд буде закритим

П'ятниця, 20 травня 2011, 21:43

У понеділок суд над екс-міністром Юрієм Луценком буде закритим, оскільки розглядатиметься з 47 томів 18-ий том, що є таємним.

Про це повідомила дружина екс-міністра внутрішніх справ Ірина Луценко, передає Gazeta.ua.

Вона також припустила, що навіть її можуть не пустити на розгляд.

"Допуск буде мати обмежена кількість людей. Лише ті адвокати, які мають допуск форми 3. Навіть я можу не потрапити на суд, бо в мене форми 3 немає. Відповідно вони зроблять закритим увесь процес... Такого ще не було - 47 томів і лише 18 є тємним", - повідомила дружина Луценка Ірина.

Зі слів чоловіка, вона знає, що в 18 томі знаходяться оригінали наказів і різних докуметів, копії яких також є в інших 46 томах. Тому, за її словами, його зробили таємним.

"Звідси ми робимо висновок, що це все було сплановано з самого початку прокуратурою. Введений цей дивний таємний том для того, щоб зробити процес закритим. Що то за таємниця, копії якої є в інших томах", - підкреслила дружина екс-міністра.

Ірина Луценко повідомила, що екс-міністр підготував відповідну заяву на суд, однак вона побоюється, що його не привезуть через стан здоров'я, "або привезуть, і сам процес буде закритий, і не допустять навіть депутатів і адвокатів, бо в деяких немає допуску".

На запитання журналістів, чим він займається, вона сказала, що Луценко читає, не зважаючи на нестачу сил.

"Перечитав Акуніна, Ремарка. Постійно ношу йому книги. Він просить, щоб тільки тоншого формату, бо велику книжку тяжко тримати. У нього і так близорукість, ще й концентруватися складно", - зазначила вона.

За її словами, колишній тимчасово виконуючий обов'язки міністра оборони Іващенко лежить у сусідній палаті, а Луценко і далі знаходиться сам у кімнаті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування