Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Львові пронесли портрети Бандери й Шухевича

Неділя, 22 травня 2011, 21:04

У неділю у Львові представники націоналістичних організацій відзначали День героїв.

Після урочистого покладання квітів біля пам'ятника Степану Бандері була сформована колона, що складалася з ветеранів УПА, представників політичних, громадських та молодіжних організацій.

На її чолі рухалася машина з гучномовцем, через який розповідали про долю Симона Петлюри, Степана Бандери, Романа Шухевича, повідомляє Gazeta.ua.

Під час руху відбувалися зупинки із покладанням квітів до меморіальних таблиць Євгену Коновальцю, Роману Шухевичу, Йосипу Сліпому, Роману Дашкевичу, пам'ятнику Жертвам комуністичних злочинів і біля тюрми на Лонцького.

Почесті здійснювалися під музичний супровід військового оркестру. Рухаючись, колона вигукувала гасла: "Слава Україні – героям слава!", "Слава нації – смерть ворогам!", "Бандера, Шухевич – герої України!". Група молодих людей несла портрети із зображенням керівників і провадирів УПА.

Кінцевою зупинкою колони був проспект Свободи. Тут ветерани УПА під музику оркестру пройшлися урочистим маршем. Після цього відбулося урочисте покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку. Також тут відслужили і поминальну панахиду.

Мер Львова Андрій Садовий зазначив, що "кожне покоління має своїх героїв". "Але, на жаль, в українців був і далі є внутрішній ворог – відсутність єдності. Поки ми не дозріємо щоб відкинути протиріччя і не об'єднаємось, ми не матимемо тої України, за яку боролися наші герої", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування