Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Податковій хваляться, що підприємців стає більше

Неділя, 22 травня 2011, 23:48

У зв’язку з введенням в дію Податкового кодексу, нема ніякої загрози малому та середньому бізнесу, а кількість фізичних осіб підприємців в країні збільшується.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник голови Державної податкової служби Олександр Клименко.

"Я хочу запевнити, що немає ніякої загрози малому та середньому бізнесу сьогодні", - підкреслив він.

"В Україні не зменшується, а збільшується кількість фізичних осіб підприємців. Якщо на початок року було 2 млн. 424 тис. чоловік, то сьогодні це 2 млн. 448 тис., тобто приріст відбувся на майже 24 тисячі", - заявив Клименко.

Він також зазначив, що завдяки системі автоматичного відшкодування ПДВ сьогодні 82 підприємства по всій території України отримали більш ніж 1 млрд.200 млн. гривень. На думку Клименка, це є яскравим прикладом роботи Податкового кодексу.

Він повідомив також, що Податкова зменшила кількість перевірок фізичних та юридичних осіб підприємців на 54% у порівнянні з минулим роком.

Крім того, за словами Клименка, новий урядовий законопроект щодо спрощеної системи оподаткування враховує усі конструктивні думки підприємців та направлений на розвиток малого та середнього бізнесу.

"У цьому законопроекті були враховані усі конструктивні думки громадських об’єднань, підприємців, які останнім часом були дуже актуальними, як для цих громадян. Цей законопроект направлений на розвиток малого та середнього бізнесу, на те, щоби їм дати максимальну можливість розвиватися, на зменшення фіскального тиску", - заявив Клименко.

Заступник голови ДПА зазначив, що урядовий законопроект розділяє підприємців на три категорії в залежності від рівня доходів, і визначає для них різні податки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування