Тимошенко їде до послів захищати політв'язня Луценка

Понеділок, 23 травня 2011, 15:09

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко має намір зустрітися з послами ЄС та Великої Сімки.

Про це вона заявила журналістам після виходу з Печерського суду, куди вона прибула підтримати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

"Зараз на запрошення послів всіх європейських країн я їду до них на зустріч, тому що їх тривога про те, що відбувається в Україні, є вже очевидною", - сказала Тимошенко. 

 

Вона також повідомила, що під час зустрічі обговорюватиметься питання протидії політичним репресіям в Україні.

"Вони хочуть вже зараз спілкуватися зі мною і зрозуміти, як можна зупиняти цю ситуацію, яка в Україні є, яка, за загальносвітовими оцінками, сьогодні є авторитаризмом, клептократією, відсутністю права, закону. А те, що робить сьогодні влада, нічого спільного із демократією не має", - додала вона. 

"Зараз я їду на цю зустріч і буду захищати всіх політичних ув'язнених, всіх незаконно ув'язнених, в першу чергу, Юрія Луценка, Макаренка, Діденка, Шепітька, всіх і, в тому числі, екс-заступника міністра оборони, якого за інформацією, яку зараз надав Юрій Луценко, вчора перевели в палату, де завжди тримають туберкульозних хворих, який знаходиться без будь-яких підстав за ґратами", - повідомила Тимошенко. 

Вона також зазначила, що приїхала до суду, щоб підтримати Луценка.

"Я думаю, що такі люди, як Луценко, як раз і є героями України, які увійдуть в історію. Це люди, які не ламаються, коли їх ламають, і не принижуються, коли їх намагаються принизити", - зазначила вона.

"Мені здається, що якщо таких патріотів, як Юрій Луценко, у нас в Україні буде достатньо, то ця влада, яку не поважають ні в Україні, ні в світі, не має шансів бути владою в Україні", - переконана Тимошенко.

"Українська правда", фото з "Фейсбука" Мустафи Найема

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування