Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу куплять квітів на мільйон

Понеділок, 23 травня 2011, 16:40

Державне управління справами закупило на 900 тисяч гривень квіткової і рослинної продукцію для забезпечення офіційних заходів за участю Віктора Януковича.

Держава витратить на це з бюджету країни з квітня по грудень 2011 року 900 тисяч гривень, пише Дело

Закупівлю, пояснюють на Банковій, необхідністю належної організації офіційних державних і міждержавних заходів за участю президента України (зокрема, Київський саміт з питань безпечного й інноваційного використання ядерної енергії, торжества з нагоди 15-ї річниці Конституції України і 20-ї річниці незалежності України). 

У ДУС пояснюють, що використання квіткової і рослинної продукції є важливим аспектом протокольної практики, у тому числі міжнародної при проведенні офіційних заходів. 

Основними видами квіткової і рослинної продукції, що буде закуповувати держава є: букети квітів, вінки і кошики з квітів для церемоній покладання, квіткові і квітчасто-декоративні композиції тощо.

Варто відзначити, що постачальник квітів – київська компанія "Дон Піон" – був обраний тендерним комітетом Державного управління справами по процедурі закупівлі в одного учасника.

Як пояснюють у ДУС, це пов'язано з тим, що визначення видів і обсягів квіткової продукції, необхідної для забезпечення офіційного заходу, здійснюється тільки після затвердження відповідного плану напередодні проведення цього заходу і надходження замовлення від профільних підрозділів Адміністрації президента.

Після цього виникає термінова потреба в забезпеченні конкретного заходу квітковою і рослинною продукцією.

"Через те, що Державне управління справами не має можливості заздалегідь передбачити обсяги закупівлі на цілий рік і сформувати відповідне замовлення через його безпосередню залежність від конкретних протокольних вимог, і з огляду на терміновий характер виконання доручень, проведення відкритих торгів є неможливим", - йдеться в обґрунтуванні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування