У "Регіонах" вважають, що Луценко перешкоджав слідству

Вівторок, 24 травня 2011, 09:58

У Партії регіонів вважають, що екс-голова МВС Юрій Луценко своїм голодуванням заважав слідству.

Таку думку висловив "Бі-Бі-Сі" депутат-регіонал Владислав Лук'янов.

"Навіть у ситуації, коли його дії обмежені, він шкодить своєму здоров'ю і тим самим заважає слідству. І тому я не виключаю, що коли б він мав більше можливостей поза тимчасовим ув'язненням, він би шкодив слідству ще більше, бо він – людина неврівноважена і схильна до необдуманих емоційних дій", - заявив Лук'янов.

Він сказав, що "якщо є загрози здоров'ю, то вони виникли через дії самого Юрія Луценка".

"Стан здоров'я будь-якої особи не є підставою для звільнення від кримінальної відповідальності", - заявив Лук’янов.

У свою чергу, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що влада в ситуації з Луценком намагається "дезактивувати опозицію".

"Це фігура залякування. Для того, щоб було менше охочих бути радикальними активістами і виходити із протестами на вулицю чи вдаватися до інших форм непокори. Для того, щоб опозиція ставала більш лояльною і не була викликом для політичного режиму", - сказав він.

На думку Карасьова, "дезактивація опозиції" матиме наслідком стабілізацію політичного режиму і нейтралізацію охочих кидати виклик нинішньому політичному режиму. Щоб після справи Луценка інші десять разів подумали, що обрати - голодувати в тюрмі або мовчати.

Карасьов вважає, що Україна йде шляхом інших пострадянських країн, де правляча політична сила не знищує опозицію, але створює керовану і контрольовану: популістську, радикальну, інтелектуальну, націонал-демократичну - будь-яку, яка б не становила реальної альтернативи владі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування