Білоруси в паніці розкуповують все

Вівторок, 24 травня 2011, 14:37

Нацбанк Білорусі девальвував білоруський рубль на 56%, а також встановив 2% коридор.

Про це повідомляє ВВС

"Підтримці стабільності білоруського рубля будуть сприяти подальші кроки уряду й Нацбанку, направлені на досягнення макроекономічної збалансованості в країні", - сказано в розповсюдженому в прес-релізі Нацбанку Білорусії.

Оголосивши про нове співвідношення білоруського рубля з іноземними валютами, білоруські офіційні особи й контрольована державою преса не вживають слово "девальвація", але повідомляють про заходи, покликаних забезпечити "єдиний рівноважний курс білоруського рубля на всіх сегментах внутрішнього валютного ринку". 

Нелегальний оборот валюти переслідується в Білорусії за законом, і міліція підсилила наряди, направлені на "виявлення й припинення". Але валютний чорний ринок у Білорусії набирає оборотів.

"Уже ясно, що Лукашенко ні про що не домовився з Путіним 19 травня. І майже напевно Білорусія не дала притулок дружині й дочцкі Каддафі. Будь по-іншому, знайшлося б чим "підгодувати" ослабленого білоруського "зайчика", - заявив білоруський медіа-експерт Геннадій Константінов.

Вечір понеділка білоруси провели в нервових чергах. Під'їзди до столичних автозаправок блокували десятки машин - з вівторка бензин стає дорожчим в середньому на 20%, дизпаливо - на 24%.

Також виросли черги в продуктових магазинах і в супермаркетах, що торгують побутовою технікою й меблями. Люди в паніці розкуповують все, зазначає ВВС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування