Пшонка зізнався, що Тимошенко могли заарештувати, але з нею домовились

Середа, 25 травня 2011, 10:38

Зустріч генпрокурора Віктора Пшонки з іноземними дипломатами у вівторок була майже повністю присвячена ситуації з затриманням Юлії Тимошенко.

Про це дипломати розповіли на умовах анонімності газеті "Комерсант-Україна".

"Наприклад, питання про Юрія Луценка навіть не порушувалося", - повідомив один із учасників зустрічі.

Пшонка розповів дипломатам, що у вівторок уранці можливість арешту Тимошенко була цілком реальною.

"Він послався на рішення Печерського суду, про яке ми на той момент уже знали з інформаційних агентств. А оскільки був суд, то це - незалежне рішення, яке не залежить від прокуратури. Про мотивацію суду нас не повідомили", - пояснив дипломат.

Втім, голова ГПУ поспішив запевнити представників посольств, що слідчий не буде реалізовувати надану судом можливість.

"Пшонка зазначив, що арешту не буде. За його словами, між Тимошенко й слідчим уже досягнута відповідна домовленість, угода", - розповів один зі співрозмовників газети.

Тимошенко в обмін на це пообіцяла продовжувати співпрацю зі слідством.

Необхідність зустрічі з послами в ГПУ пояснили широким резонансом, який викликала в світі кримінальна справа у відношенні Юлії Тимошенко.

"Те, яке значення сьогодні надається цій кримінальній справі, те, наскільки вона політизована, а також те, яке значення цій справі надають європейські демократичні інститути, і обумовило необхідність такого спілкування", - пояснив пізніше перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Бесіда з генпрокурором ініціювалася терміново й тривала більше години.

У числі запрошених були посли США, Німеччини, Франції, Великобританії, Італії, Швеції, країн-сусідів України - Польщі, Угорщини, Румунії, а також голова представництва Євросоюзу. Частина посольств не змогла так терміново відреагувати на запрошення й була представлена на рівні заступників голів дипмісій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування