Іващенка без пояснень повернули з лікарні в СІЗО - адвокат

Середа, 25 травня 2011, 13:49

Колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка у вівторок ввечері повернули з Київської лікарні швидкої допомоги до слідчого ізолятору.

Як повідомив УНІАНу адвокат екс-чиновника Борис Нечипоренко, це було зроблено без жодної аргументації.

За словами захисника, увечері 24 травня він прибув до лікарні, щоб відвідати підзахисного, проте конвой повідомив, що близько 18.00 Іващенка було етаповано знову до СІЗО.

Нечипоренко повідомив, що в середу він спілкувався у СІЗО з підзахисним. Іващенко сказав адвокату, що при виписці "хотів поспілкуватися з якимось з лікарів, проте йому в цьому було відмовлено".

Крім того, після виписки з лікарні медики не надали Іващенку жодних рекомендацій щодо подальшого лікування, сказав Нечипоренко.

За його словами, лікуючий лікар спілкувався з Іващенком лише в п'ятницю – у перший день надходження арештованого екс-чиновника до лікарні, а медобстеження проводилося лише протягом 3-х з 5-ти днів його перебування у лікарні, а "в суботу-неділю Іващенка ніхто з медиків не консультував і не обстежував".

Нечипоренко сказав, що під час госпіталізації його підзахисному "абияк зробили УЗД, МРТ, його обстежували невропатолог, нейрохірург, проте остаточний діагноз не встановлено, лікування не призначили, а, відповідно, стан здоров’я Іващенка не змінився".

"Більш того, згідно з медичними висновками, у мого підзахисного виявили проблеми з щитовидною залозою, з легенями, а також зафіксували різке (на кілька діоптрій) падіння зору", - сказав адвокат.

Крім того, за його словами, лікарі лікарні швидкої допомоги не виконали прохання Іващенка про витребування історії хвороби з медсанчастини СІЗО, госпіталю Міністерства оборони, де він спостерігався, для оцінки динаміки захворювання.

"Ми це пов'язуємо з тим, що суд дав вчора дозвіл дружині Іващенка відвідати його у лікарні сьогодні. Ймовірно, небажання допустити такого спілкування стало причиною раптового повернення Іващенка знову до СІЗО", - сказав Нечипоренко, коментуючи ситуацію.

Адвоката цікавить, "хто дав команду повернути Іващенка з ЛШД до СІЗО, до кінця не виконавши вказівку суду про проведення обстеження і необхідне лікування".

Нечипоренко заявив, що зараз захист Іващенка готуватиме документи до Європейського суду із захисту прав людини, щоб той дав оцінку усім діям Генеральної прокуратури і судової системи України, які грубо порушили і продовжують порушувати норми європейських конвенцій, виконувати які узяла зобов'язання Україна.

Як відомо, 20 травня Іващенка за розпорядженням суду перемістили з СІЗО до Київської лікарні швидкої допомоги на обстеження.

24 травня Нечипоренко повідомив, що судове засідання у справі Іващенка перенесено через неможливість конвоювання екс-чиновника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування