"Укрвакцина" відсудила гроші за ліки Тимошенко

Середа, 25 травня 2011, 18:37

Суд задовольнив позовні вимоги "Укрвакцини" у розмірі більше 19 мільйонів доларів, як грошовий еквівалент збитків від закупівлі вакцини від грипу.

Відповідне рішення 24 травня прийняв Окружний суд США по округу Орегон, повідомляють джерела "Української правди".

Як відомо, за підсумками аудиту діяльності уряду Тимошенко, держпідприємством "Укрвакцина" був направлений позов до Окружного суду США по округу Орегон.

Позов передбачав задоволення позовних вимог у розмірі більше 19 мільйонів доларів в якості грошового еквівалента збитків від Olden Group і другого відповідача, української компанії ТОВ "Інтерфарм", яких уряд Тимошенко використовував як посередників при закупівлях вакцини.

"Суд підтвердив рішення проти Olden Group, яке було вперше прийняте 26 січня 2011 року, та відхилив скарги адвокатів, що були найняті відповідачем, які намагалися скасувати рішення", - зазначає джерело.

В мотивувальній частині, яка додається до наказу, окружний суддя США Енн Айкен зазначила, що державне підприємство "Укрвакцина" "постачає мільйони вакцин українським громадянам кожного року".

"Подальше зволікання не лише буде перешкоджати здатності "Укрвакцини" відшкодувати збитки, але може потенційно вплинути на її здатність надавати медичну допомогу українським громадянам. Подальше зволікання також створює реальну можливість того, що докази, які перебувають у володінні відповідача, можуть бути втрачені або знищені", - цитує суддю джерело.

Як відомо, уряд України 17 вересня подав позов до федерального суду у Портленді (Орегон) проти американської компанії Olden Group, LLC.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування