Друзі Тимошенко в ПАРЄ вимагають скасувати її підписку

Середа, 25 травня 2011, 20:08

Делегація Парламентської асамблеї Ради Європи вимагає негайно скасувати підписку про невиїзд для лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Про це завили члени делегації ПАРЄ під час зустрічі з Юлією Тимошенко, повідомляє прес-служба партії.

"Українська влада прямує в інший бік від демократії. Політично вмотивоване переслідування опозиції, зокрема Юлії Тимошенко, не відповідає стандартам ЄС та викликає занепокоєння в Європі", - наголосив президент фракції Європейської Народної Партії та Християнських Демократів в ПАРЄ Люка Волонте.

"Ми засуджуємо такі дії української влади. Не можна обмежувати політичну діяльність опозиції", - зазначив він.

"В першу чергу, ми вимагаємо негайно припинити ганебну для цивілізованих країн підписку про невиїзд, та закликаємо президента Віктора Януковича та його уряд покласти край цьому свавіллю", - додав представник ПАРЄ.

У свою чергу Тимошенко повідомила делегації ПАРЄ про розвиток ситуації в державі, а саме зростаючий тиск на журналістів та громадянське суспільство, підпорядкування адміністрації президента судової системи, систематичне порушення Конституції та законів.

"Усі справи проти членів опозиції сфабриковано адміністрацією президента. В Україні відбувається розправа над політичними опонентами влади", - наголосила вона.

До складу делегації ПАРЄ входять Волонте (Італія), співдоповідач Моніторингового комітету ПАРЄ з питання виконання Україною обов`язків і зобов`язань перед Радою Європи Марієтта де Пурбе-Лундін (Швеція), член Парламенту Франції, Віце-президент Фракції  Європейської Народної Партії в ПАРЄ Жан-Клод Міньйон (Франція) та глава Регламентного Комітету ПАРЄ  Егідіюс Варейкіс (Литва).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування