Власенко: Тимошенко хочуть "закрити" хоча б в Генпрокуратурі

Четвер, 26 травня 2011, 12:39

Законодавство не встановлює місце та коло осіб, в присутності яких підозрюваний або обвинувачений має знайомитися з матеріалами справи.

Про це заявив захисник Юлії Тимошенко, БЮТівець Сергій Власенко, коментуючи вимогу Генпрокуратури знайомитися зі справою у приміщенні ГПУ, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Не існує такої норми права, яка зобов’язує підозрюваного або обвинуваченого ознайомлюватися з матеріалами справи винятково у приміщенні Генпрокуратури і винятково у присутності слідчого. Це фантазії прес-служби Генпрокуратури", - сказав він.

Депутат нагадав, що натомість існує чітка норма закону, у якій зазначається, що, по-перше, ознайомлення з матеріалами кримінальної справи – це право обвинуваченого, а не його обов’язок; а по-друге – ознайомлення має відбуватися у "розумні строки".

"Звичайно, хтось може вважати "розумним" строк ознайомлення з 14-ма томами кримінальної справи в 1 день. Чи навіть у 15 хвилин. Але при цьому існує усталена практика: в середньому на ознайомлення з 1 томом справи йде приблизно тиждень копіткої роботи з матеріалами", - заявив Власенко.

Він зазначив, що кожен том кримінальної справи містить приблизно 300 сторінок документів.

"Ми ж говоримо не просто про "погортати": ознайомлення означає уважне читання, аналіз, співставлення, уточнення, консультації з фахівцями, підготовка клопотань, виявлення нестиковок у матеріалах", - пояснив Власенко.

"Основна мета Генеральної прокуратури – не ознайомити Юлію Тимошенко з матеріалами кримінальної справи. Після того, як їм не вдалося помістити Тимошенко в СІЗО – вони хочуть помістити її хоча б у ГПУ", - переконаний захисник Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування