ЄС не побачив прогресу в боротьбі України з корупцією

Четвер, 26 травня 2011, 14:00

Європейський Союз відзначає відсутність прогресу в боротьбі з корупцією в Україні в 2010 році.

Про це на прес-конференції сказав глава представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, передає Обком з посиланням на Українські новини.

"У сфері боротьби з корупцією не спостерігається прогресу", - сказав він, коментуючи звіт про хід реалізації європейської політики сусідства в 2010 році.

Крім цього, представляючи цей звіт, Тейшейра підкреслив, що ЄС позитивно оцінив вибори президента в 2010 році й розкритикував вибори місцевих органів влади, які проводилися в жовтні 2010 року.

Також ЄС бачить певний прогрес у проведенні судової реформи, але вважає, що в її результаті був посилений вплив виконавчої галузі влади на суди.

У звіті також вказується, що в 2010 році в Україні спостерігалося виборче застосування юстиції й застосування юстиції в політичних цілях.

ЄС відзначив певний прогрес в економічній сфері, зокрема консолідацію фіскальної системи країни й прийняття змін у законодавство про систему держзакупівель.

У цілому Євросоюз вважає, що відсутність прогресу в деяких сферах економіки й політики України є слідством відсутності політичної волі влади, а також відсутності необхідних для цього інститутів влади.

У той же час Тейшейра підкреслив, що питання про перегляд перспектив підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС тепер не ставиться

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування