Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Велика вісімка" підтримала ідею Обами про кордони Ізраїлю

П'ятниця, 27 травня 2011, 13:40

Країни "Великої вісімки" підтримали заяву президента США Барака Обами з приводу близькосхідного врегулювання.

У декларації, прийнятій за підсумками саміту G8 у Довілі говориться: "Ми висловлюємо однозначну підтримку позиції президента США Барака Обами щодо палестино-ізраїльського врегулювання, заявлену їм 19 травня 2011 року".

Тоді Обама заявив, що основою для врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту має стати повернення Ізраїлю до кордонів 1967 року.

Також країни "вісімки" загрожують вжити заходів щодо Сирії, якщо влада країни не почне проведення демократичних реформ, говориться в спільній декларації.

"Ми вражені смертю мирних протестуючих у результаті широкого застосування насильства в Сирії, так само як і повторюваних серйозних порушеннях прав людини. Ми закликаємо сірійське керівництво негайно припинити застосування сили й залякування сірійських людей і відповісти на їхні законні вимоги волі висловлювання й універсальних прав і прагнень", - говориться в декларації.

Як підкреслюється в документі, "тільки діалог і істотні реформи приведуть до демократії й, таким чином, до довгострокової безпеки й процвітання Сирії".

"Якщо сірійська влада не врахує цей заклик, ми розглянемо вживання подальших заходів. Ми переконані, що тільки здійснення значимих реформ дозволить демократичній Сирії відігравати позитивну роль у регіоні", - зазначається в декларації.

Країни "вісімки" також заявили, що підтримують проведення реформ у Ємені, які приведуть до мирної зміни влади.

Також вони закликають єменського лідера Алі Абдаллу Салеха виконати законні вимоги населення країни.

"Ми продовжуємо підтримувати процес, що призведе до політичної й соціальної реформи в Ємені й до мирної передачі влади. Ми закликаємо президента Салеха негайно виконати свій борг і гарантувати, що законні прагнення громадян Ємену будуть прийняті в увагу", - зазначається в документі.

Антиурядові виступи з вимогою відставки президента Алі Абдаллы Салеха, що знаходиться при владі понад 30 років, тривають у Ємені з початку лютого.

РИА Новости

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування