Сім’я Єфремова пропустила через себе мільярд з бюджету

П'ятниця, 27 травня 2011, 17:16

Сім’я лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова цьогоріч через свою компанію провела понад 1 млрд грн, які були виділені на постачання товарів та робіт державними вугледобувними підприємствами Донбасу.

Про це пише Юрій Ніколов у свіжому номері "Українського тижня".

Як зазначає автор, для аналізу було взято до уваги тендерні здобутки низки компаній: ТОВ "ДС-8", головним засновником якого є син регіонала Ігор Єфремов; ТОВ "Індекспром" – Наталя Єфремова та давній партнер нардепа Віктор Немліхєр.

ТОВ "Торговий дім "Краснолуцький машинобудівний завод" і ПП "Портекс" (зареєстровані на болгарина Колєва Христо Димитрова) у ЗМІ називають "дружніми" до Єфремова, оскільки саме він як губернатор Луганщини домігся приватизації Краснолуцького заводу, який перейшов у власність "Індекспрому" і "Портексу".

Справжній злет зазначених фірм, вважає автор, почався наприкінці другого прем’єрського терміну Тимошенко, з вересня 2009 року. Хоча до цього, з 2005 року, ці компанії отримали підряди на суму лише 196,27 млн грн.

Отже, з вересня 2009 року до травня 2011 року на компанії Єфремових було "перекинуто" на 2,05 млрд грн. Половина з них, як уже було зазначено, припала саме на цей рік.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування