Діаспора просить Європу засудити Медведєва

Субота, 28 травня 2011, 09:03

Світовий конгрес українців закликає європейську спільноту засудити намагання Росії перешкодити інтеграції України до Європейського Союзу.

У п’ятницю СКУ надіслав лист до європейської спільноти, де привернув увагу до недавньої заяви президента Росії Дмитра Медведєва про те, що Україна мусить зробити вибір, чи вона хоче мати тісні зв’язки з Росією, чи хоче стати членом ЄС.

СКУ також закликав європейську спільноту офіційно заявити про свій протест щодо заяви Медведєва, яка має протиставляючий характер, повідомляє прес-служба конгресу.

Також СКУ просить підтвердити зобов’язання ЄС працювати з Україною у напрямі її членства та активно поширювати інформацію про користь від вступу України до ЄС серед українського населення.

Лист СКУ було адресовано президенту Європарламенту Єжи Бузеку, президенту Європейської Ради Герману Ван Ромпею, президенту Єврокомісії Жозе Мануелю Баррозу, генеральному секретарю Ради Європи Торбйорну Ягланду, президенту ПАРЄ Мевлутe Чавушоглу, єврокомісару з питань розширення та політики сусідства Стефану Фюле, голові делегації Європарламенту до Комітету парламентського співробітництва ЄС-Україна Павелу Ковалю та до Комітету парламентського співробітництва ЄС-Росія Кнуту Флекенштейну, діючому голові ОБСЄ Аудронюсу Ажубалісу.

СКУ також надіслав листа президенту Віктору Януковичу, спікеру Володимиру Литвину, прем’єру Миколі Азарову та голові держкомітету теле- та радіомовлення Юрію Плаксюку, в якому висловив глибоку стурбованість розпорядженням припинити мовлення Української редакції Всесвітньої служби радіомовлення України ("Радіо Україна").

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування