Українців у Білорусі попросили не битися й відпустили

Субота, 28 травня 2011, 18:20

Троє громадян України, які брали участь в міжнародному правозахисному семінарі, майже три години знаходилися в суботу в райуправлінні МВС Мінська.

Як повідомив "Інтерфакс-Україна" прес-секретар МЗС Олександр Дікусаров, українців відпустили близько 14:30.

"Близько 12 години за місцевим часом 28 травня до офісу опозиційної партії Білоруський народний фронт (БНФ), де проходив міжнародний круглий стіл "Питання реформи системи МВС: досвід сусідів та виклики для Білорусії "прибули співробітники органів внутрішніх справ під приводом надходження в міліцію повідомлення про бійку в цьому приміщенні", - повідомив Дікусаров.

Потім учасники заходу, в тому числі троє громадян України були доставлені в управління внутрішніх справ Радянського району Мінська, де їх опитали співробітники міліції з приводу подій в офісі партії БНФ.

Далі громадяни України були попереджені про неприпустимість вчинення адміністративних правопорушень, після чого їх відпустили.

У ході розмови з першим секретарем з консульських питань посольства України в Мінську громадяни України ніяких претензій не пред'являли і додаткової допомоги з боку диппредставництва не просили.

Українські громадяни продовжили свою участь у засіданні круглого столу, сказав Дікусар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News