Литвин вважає, що Тимошенко може сама себе захистити

Неділя, 29 травня 2011, 21:43

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що справа проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко повинна бути пересторогою для нинішньої влади.

"Я думаю, що те, що відбувається сьогодні, слід розглядати як послання, як нагадування нинішнім державним чиновникам усіх рівнів, що всі державні службовці повинні розуміти, що коли ти при владі, ти не можеш нехтувати законом", - сказав Литвин в інтерв’ю 5 каналу.

Водночас він вважає, що "Тимошенко належить до числа тих політиків, які вміють добре самі себе захистити".

Литвин також зазначив, що у нас "люди апріорі виявляють недовіру до правоохоронної й судової системи, яка виконувала і багато в чому продовжує виконувати каральну функцію".

"Тому будь-які судові справи або кримінальні переслідування, які з'являються в сучасній Україні, сприймаються негативно, бо в людей утвердилася сентенція, яку кожен пам’ятає, що від суми й тюрми не зарікайся", - вважає він.

Водночас Литвин висловив сподівання, що при судовому розгляді гучних кримінальних справ буде максимальна прозорість і відкритість.

Спікер також нагадав, що багато розвинених країн, які проходили етап реконструкції економік, здійснювали модернізацію через авторитаризм.

"Зрозуміло, що Україна втратила той перехідний період, і нам потрібно одразу вибудовувати життя за тими зразками, за якими живе світ", - додав він.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування