СБУ хоче провокувати суддів

Понеділок, 30 травня 2011, 13:25

У Службі безпеки України вважають за доцільне скасувати кримінальну відповідальність за провокування дачі хабара суддям.

Зокрема, таку позицію в  понеділок на прес-конференції в УНІАН висловив начальник Головного управління з питань боротьби з корупцією СБУ Віктор Трепак, коментуючи стан корупції в судовій системі України.

"Якби законодавець скасував цю норму, і нам самим можна було провокувати хабар судді, ми б могли краще працювати у викоріненні хабарництва", - сказав він, зауваживши, що наразі є багато проблем і перешкод щодо документування працівниками СБУ фактів хабарництва серед суддів.

"Зараз без людей, які б зверталися до нас і казали, що від них вимагають хабар, задокументувати його дуже-дуже складно", - пояснив Трепак.

За його словами, у минулому році Генеральна прокуратура за матеріалами СБУ порушила 29 кримінальних справ проти суддів, у цьому році таких справ вже 12, з них 4 - за хабарництво.

У свою чергу народний депутат України, перший заступник голови парламентського комітету з питань правосуддя Юрій Кармазін не погодився з такою позицією.

"З одного боку, так, це буде ефективно, хоча будуть перегиби і політична вмотивованість. Але саме через те, що це дасть політичну вмотивованість, роботи це вкрай небезпечно", - сказав депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування