Бютівці пішли з зали, але обіцяють боротися

Вівторок, 31 травня 2011, 11:13

Фракція БЮТ залишає сесійну залу на знак протесту проти відмови більшості заслухати інформацію щодо Тимошенко саме від Генпрокурора Віктора Пшонки.

Про це заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко після відповідного голосування.

"Ми на знак протесту зараз покидаємо залу", - заявив він

Водночас він заявив, що БЮТ буде ще намагатися поставити на голосування це питання до середи.

"Ми будемо наполягати на своїй пропозиції. Зала визначилась, але ще до вечора час є. Ми будемо просити своїх колег, будемо наполягати, щоб завтра ми мали не просто інформацію, а після інформації рішення. Політичним в'язням - ні, переслідуванням - ні, репресіям - ні", - заявив він.

У відповідь на це спікер Володимир Литвин заявив, що не зважаючи на те, хто доповідає, депутати можуть готувати проекти постанов за наслідками виступу представника ГПУ.

"Якщо за наслідками розгляду інформації буде внесено відповідний проект постанови, вона буде розглядатись. Тому готуйте в установленому порядку відповідні проекти постанов", - зазначив він.

Після виходу з зали депутат від БЮТ Володимир Філенко повідомив, що фракція може повернутися до зали в середу заслухати доповідь представника ГПУ. Водночас на вечірньому засіданні у вівторок фракція буде відсутня.

Як відомо, перед цим більшість відмовилась заслухати Генпрокурора Віктора Пшонку, натомість проголосувавши за постанову, якою визначається "заслухати інформацію від Генпрокуратури", без визначення, хто саме має доповідати.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування