Клюєв божиться, що умови МВФ виконають за місяць

Вівторок, 31 травня 2011, 20:55

Україна розраховує на відновлення співпраці з МВФ найближчим часом завдяки виконанню раніше досягнутих домовленостей.

Про це повідомив перший віце-прем'єр Андрій Клюєв в Брюсселі у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Все, що стосується співпраці з МВФ - ми як співпрацювали, так і співпрацюємо. І ті маяки, які стоять щодо продовження співпраці з валютним фондом, я сподіваюся, що найближчим часом, максимум - до липня, ці маяки виконаємо", - сказав він.

Коментуючи розкритиковані європейськими експертами поправки до закону про держзакупівлі, Клюєв припустив, що спірні питання можуть бути зняті протягом 2-4 тижнів без накладення вето президентом.

"Не факт, що закон буде переголосовано. Якщо потрібно буде відкоригувати ту чи іншу позицію, ми це протягом 2-3 тижнів, максимум - місяця, зробимо", - пояснив він.

МВФ наприкінці липня 2010 року вирішив відновити співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 мільярдів (близько 15,6 мільярдів доларів).

Тоді ж Київ отримав перший транш у розмірі SDR1, 25 мільярда.

У грудні 2010 року МВФ вирішив виділити Україні другий транш кредиту stand by у розмірі SDR1 мільярд (близько 1,5 мільярдів доларів).

Програма stand by передбачає виділення Україні щокварталу ще вісім траншей, починаючи з середини березня 2011 року, у разі успішного продовження співпраці.

Однак комісія, що працювала в березні в Києві, не змогла рекомендувати раді директорів позитивне рішення щодо чергового траншу для України.

МВФ очікує від України затвердження пенсійної реформи та розв'язання проблеми занижених тарифів на газ для населення, щоб прийняти рішення про виділення третього траншу за програмою stand by.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News