Яценюк: "Виборів-то в Україні не буде"

Середа, 1 червня 2011, 13:56

Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк вважає, що справжніх виборів в Україні в нинішніх умовах не буде.

"Виборів-то у країні не буде. Це війна за владу, яка називається вибори", - заявив він у інтерв'ю радіо "Эхо Москвы", відповідаючи на запитання, як справа проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко може позначитися на передвиборній ситуації.

"У цій війні будуть загиблі, полонені, будуть ті, що програли й ті, що виграли. Тому вплив безпосередньо цього факту на виборчий процес украй мінімальний, бо до виборів півтора роки, і всі забудуть і про арешти, і про все інше", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що людей цікавлять реформи в країні.

"Це (переслідування колишніх чиновників) може бути цікаве шоу, його можна подивитися по телевізору в новинах декілька разів, про те, як чи то колишнього президента, чи то колишнього прем'єра викликали на допит у генеральну прокуратуру. Але це шоу дуже швидко закінчується, тому що гаманці порожні", - сказав Яценюк.

"І цим шоу не заміниш життєві стандарти, заробітну плату, не заміниш безробіття й не заміниш економічні проблеми в країні", - підкреслив він.

Яценюк зізнався: "До виборів ’12 року я взагалі ніяких реформ уже не очікую".

"Якщо мені пам'ять не зраджує, президент задекларував 24 реформи. Для того щоб реалізувати в будь-якій країні 24 реформи, треба мати як мінімум 10 президентських термінів. Дуже б хотілося, щоб не 24, а дві реформи були оголошені й найголовніше - вони були реалізовані", - сказав він.

Яценюк заявив, що як опозиціонер він "жорстко критикує й буде критикувати" усе, що роблять представники влади, тим більше що "вони щодня дають неймовірне підґрунтя для цього".

Він додав, що опозиція завжди пропонує свою альтернативу, "але їм така альтернатива не цікава".

"Я думаю, що їм поки навіть країна не цікава. Їм поки дуже цікаве відчуття влади, відчуття того, що вони прийшли. І це все. І це, до речі, основна проблема", - сказав Яценюк.

"У принципі, таких повноважень в Україні, як президент Янукович, ніхто не мав ніколи протягом 20 років, їх не було навіть у президента Кучми. Тому поки відбувається процес насолоди. Але я впевнений у тому, що потім піде процес протверезіння", - вважає він.

Яценюк додав, що справа не лише в президенті Януковичі, але й у його оточенні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...