Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма вимагає поновити справу проти Мельниченка

Середа, 1 червня 2011, 16:02

Екс-президент Леонід Кучма звернувся до Генпрокуратури зі скаргою на закриття кримінальної справи проти Миколи Мельниченка.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Кучми.

У повідомленні зазначається, що 1 березня 2005 року Генпрокуратура закрила кримінальну справу відносно Мельниченка, оскільки на той час вважала, що він діяв у стані крайньої необхідності для нібито відвернення потенційної шкоди суспільним інтересам.

У скарзі Кучми зазначено, що у Генпрокуратури не було правових підстав для визнання дій Мельниченка вчиненими у стані крайньої необхідності, а відтак і не було правових підстав для закриття кримінальної справи.

"При крайній необхідності навіть злочинні дії – якщо їхнє вчинення усуває іншу більш значну небезпеку для прав та інтересів особи, суспільства і держави – втрачають злочинний характер при умові, якщо цю небезпеку неможливо усунути іншими засобами", - йдеться у повідомленні.

"Однак Мельниченко не тільки не усунув будь-яку небезпеку, а навпаки, його дії призвели до трагічної загибелі Георгія Гонгадзе, спровокували суспільно-політичну кризу в країні і заподіяли значну шкоду авторитету та іміджу України у світі", - йдеться у скарзі.

Сам Кучма заявив: "Я є людиною, найбільш зацікавленою у тому, щоб були знайдені та покарані як вбивці Георгія Гонгадзе, так і замовники злочину".

"Сталося так, що саме у мене є процесуальні можливості звернутися до Генпрокуратури зі скаргою на закриття кримінальної справи проти колишнього майора Мельниченка. Тому я зробив це, а також залишаю за собою право звернутися з цього приводу і до суду", - сказав він.

"Я наполягаю на тому, що збереження фактичної недоторканності Мельниченка під приводом нібито "крайньої необхідності" його дій означає відмову слідства від пошуків справжніх замовників убивства журналіста Гонгадзе", - зазначив екс-президент.

На думку Кучми, ці замовники "організували злочинне прослуховування кабінету президента та фальсифікували зроблені там записи".

"Шпигунство, зрада Вітчизни та розпродаж її таємниць, шантаж, наклеп та фальсифікація не мають права лишатися безкарними. Тому я, другий президент України, вимагаю поновлення кримінальної справи проти Мельниченка", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування