Через слова Мельниченка Литвин хоче засудити журналістів

Середа, 1 червня 2011, 16:31

Спікер Володимир Литвин просить суд долучити як співвідповідачів за його позовом до майора Миколи Мельниченка три видання.

Про це УНІАН повідомив сам Мельниченко.

За його словами, Литвин просить долучити співвідповідачами інтернет-видання "Обозреватель", газету "Сегодня" та УНІАН.

Відповідне клопотання від Литвина було подано його представниками під час засідання Васильківського райсуду Київської області, який розглядає його цивільний позов.

Як сказали в ході судового засідання представники Литвина, вказані видання є одними із 310 українських ЗМІ, які неодноразово розповсюджували слова екс-охоронця Кучми про те, що спікер є "підбурювачем щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе", розповів Мельниченко.

"Як зазначається у клопотанні, сайт "Обозреватель", газета "Сегодня" і УНІАН за рішенням суду долучені як співвідповідачі за те, що розповсюджували начебто наклепницьку інформацію щодо Литвина", - сказав Мельниченко.

За його словами, він у ході судового засідання заперечив, щоб це клопотання було задоволено.

"За все, що я сказав, я сам у змозі відповісти. Але процесуально суд зобов’язаний був прийняти це клопотання", - сказав Мельниченко.

Також він зауважив, що Литвин просить суд зобов’язати автора висловлювань провести прес-конференції, на якій публічно вибачитися перед ним за висловлене.

При цьому, як підкреслив Мельниченко, Литвин надав суду текст вибачення, який він має оголосити.

За словами екс-майора, наразі в судовому засідання оголошено перерву до 11.00 14 червня.

Як відомо, Литвин звернувся до суду з позовом до Мельниченка про захист честі, гідності і відшкодування моральної шкоди.

Спікер просить суд визнати інформацію Мельниченка про те, що Литвин був "підбурювачем" у справі Гонгадзе "неправдивою і такою, що ганьбить його честь і гідність".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування