Від Януковича залежить, чи буде пенсійна реформа - Томенко

П'ятниця, 10 червня 2011, 08:22

До кінця поточної сесії Верховної Ради пенсійну реформу буде прийнято у першому читанні, а остаточне рішення залежатиме від позиції президента Віктора Януковича.

Таку думку озвучив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко кореспонденту УНІАН під час перебування з робочою поїздкою в Криму в четвер.

"Вірогідність першого читання і ухвалення у першому читанні до кінця цієї сесії велика, оскільки 226 голосів є", - сказав Томенко.

У той же час, за його словами, "більшість проблем виникає з її ухваленням в цілому".

Віце-спікер зауважив, що автори законопроекту "посадили себе на шпагат", оскільки дали сигнал про зняття так званих елітних пенсій, однак у той же час залишили найбільш суперечливе положення щодо підвищення пенсійного віку.

Томенко зауважив, що все буде залежати від позиції президента і від того, яку сторону підтримає Янукович.

Віце-спікер пояснив, що прем’єр Микола Азаров стверджує, що нині Україна може обійтися й без кредиту МВФ, однією з умов надання якого є ухвалення пенсійної реформи. Інша позиція, - яку відстоює не тільки віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко, але й голова НБУ Сергій Арбузов, - що без кредиту МВФ не обійтися, і тому потрібно ухвалити пенсійну реформу.

Томенко також додав, що, крім опозиції, свою негативну позицію озвучила фракція КПУ, а також займає непевну позицію і Блок Литвина.

"Але все буде залежати від президента. Якщо позиція президента полягатиме, що країні потрібен кредит МВФ, то за таких обставин до кінця сесії буде ухвалена пенсійна реформа в цілому", - сказав віце-спікер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування