Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: європейці не зупинять розправи наді мною

П'ятниця, 10 червня 2011, 12:21

Юрій Луценко вважає, що тиск європейців не справить впливу на судовий процес над ним.

Про це він заявив в інтерв’ю польській газеті "Rzeczpospolita", повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Я вдячний усім, хто підтримує мене та інших членів репресованої української опозиції. Але скажу відверто – ні звернення європейських правозахисників, ні присутність працівників дипломатичних місій на суді не зупинять запланованої розправи", - сказав він.

"Я готовий до цього, бо вважаю. що моє завдання – довести, що не всі в Україні бояться і не все продається", - запевнив екс-міністр.

Він нагадав, що восени Україна отримає шанс підписати із Європейським союзом Угоду про зону вільної торгівлі.

"Фактично – це єдина можливість вирватися із лещат Кремля до української європерспективи. Ніщо, навіть репресії до мене та інших опозиціонерів, не повинно завадити цьому історичному прориву", - зазначив Луценко.

"Інша справа – Угода про асоціацію із ЄС. Я переконаний, що її підписання може ґрунтуватися лише на дотриманні європейських стандартів демократії в Україні", - наголосив він.

"І якщо європейські політики хочуть добра Україні, ця Угода має бути підписана лише після зламу підконтрольного владі суду через введення суду присяжних, після припинення цензури в ЗМІ і створення громадського телебачення, після припинення репресій щодо активістів мирних зібрань і проведення прозорих та чесних виборів до парламенту наступного року", - заявив Луценко.

За його словами, дуже багато залежить в цьому плані від політиків Республіки Польща.

"Я особисто знаю і пана Комаровського, і пана Сівеца. Це люди, яким дуже близькі проблеми і перспективи України. Вірю, що вони займуть активну позицію для досягнення Україною демократичних стандартів", - сказав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування