Донеччани намагаються відсудити землю у сина Януковича

Субота, 11 червня 2011, 15:22

Мешканці Донецька просять Ворошилівський райсуд міста скасувати рішення Донецької міськради про передачу корпорації "МАКО" земельної ділянки в оренду.

Про це йдеться в тексті позовної заяви ініціативної групи мешканців будинку 48-а по вулиці Університетській, повідомляють "Українські новини".

Повідомляється, що позивачі також просять суд визнати протиправними дії Донецької міськради, що виразилися в порушенні прав позивачів на користування земельною ділянкою житлової та громадської забудови міськради, проживання в безпечному для життя і здоров'я довкіллі, участь у місцевому самоврядуванні та отримання достовірної інформації.

Крім того, жителі просять суд зобов'язати Донецьку міськраду провести відновлювальні роботи з приведення земельної ділянки у придатний для користування стан.

Відповідачем за позовом є Донецька міськрада, третіми особами - корпорація "Менеджмент ассетс компані" (МАКО), а також обласні підрозділи Держкомітету земельних ресурсів, Держекоінспекції та Інспекції держархітектурного контролю.

За словами мешканців будинку, МАКО, що займається будівельним бізнесом, належить старшому синові президента Віктора Януковича Олександру.

Як повідомлялося раніше, партія "Батьківщина" вимагає від Генпрокуратури негайно порушити кримінальну справу за фактом побиття громадян у Донецьку, що захищають свою прибудинкову територію від фірми-забудовника МАКО.

На будмайданчику біля готелю "Дружба" в Донецьку 8 червня сталася сутичка між місцевими жителями і невідомими людьми в спортивній формі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування