Рада вкотре відмовилась зазіхати на кіпрські офшори

Середа, 15 червня 2011, 12:04

Верховна Рада відмовилась внести до порядку денного постанову про денонсацію угоди про уникнення подвійного оподаткування з Республікою Кіпр.

За проголосувало лише 108 депутатів. Від Партії регіонів проголосував 1 депутат, від БЮТ- 66, від НУНС – 37, комуністів – 0, "Реформ заради майбутнього" – 1, Народної партії – 0, позафракційних – 3.

Постанова була ініційована фракцією БЮТ.

Номінально Кіпр не є офшором, але його законодавство дозволяє українським компанія виводити туди гроші і платити там податки за значно нижчими ставками. Кіпр – є головним інвестором в економіку України, хоча насправді це є виведені українські гроші.

"Два роки тому одна з найбільших корпорацій, регіональна така, поміняла 5 мільярдів доларів акцій на акції двох офшорних компаній на Кіпрі. Методологічно, тільки з цієї об орудки платіжний баланс України впав на 5 мільярдів, і Нацбанк мав продати мільярд доларів через цю оборудку", - заявив з трибуни Сергій Терьохін.

"Давайте не дурити голову – з 1993 року йдуть переговори з Кіпром, не збирається Кіпр нічого робити. Їх це влаштовує. Давайте денонсувати (в односторонньому порядку)", - заявив депутат.

Після невдалого голосування Володимир Литвин пообіцяв звернутися до Кабміну, щоб той підготував відповідні документи про денонсацію угоди.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News