Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович - Freedom House: Зараз необхiдно якнайшвидше навести лад в країні

Середа, 15 червня 2011, 15:18

Влада врахує критичнi зауваження мiжнародної правозахисної органiзацiї Freedom House, запевняє президент Вiктор Янукович.

Про це вiн сказав журналiстам у Вiнницi в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Критику, яка є справедливою, необхiдно враховувати, i ми її врахуємо. А там, де є у нас розбiжностi - час покаже. Але якiсь проблеми за нас на нашiй землi нiхто, окрiм нас, не вирiшить", - сказав Янукович.

Він зазначив, що уважно вивчив звiт Freedom House.

На його думку, в документi є i позитивнi моменти, зокрема, вiдзначено той факт, що виконавча влада почала працювати краще.

Президент наголосив, що влада розпочала модернiзацiю країни, тому що накопичилися проблеми, багато з яких уже стали хронiчними.

"Мене можна звинувачувати в тому, що iнодi ми ухвалюємо жорсткi рiшення. Але зараз така вимога часу, що нам необхiдно якнайшвидше навести лад у своїй власнiй країнi", - сказав Янукович.

Він наголосив, що в основi будь-яких рiшень, чи то центральної чи мiсцевої влади, мають бути принципи верховенства права, презумпцiї невiдворотностi покарання.

"Дуже важливо, щоб пiдходи були справедливими", - сказав вiн.

За словами Януковича, iнодi пiд час ухвалення рiшень бракує законодавчого поля, зокрема, йдеться про модернiзацiю кримiнальної юстицiї.

"Одна з проблем - це застарiлi методи", - зазначив вiн.

Як відомо, у звiтi Freedom House, зокрема, йдеться про централізацію влади у руках Януковича, а також про вибіркове переслідування лідерів опозиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...