Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активіст податкового Майдану сім місяців чекає суду за гратами

Середа, 15 червня 2011, 19:37

Активіст Податкового майдану Сергій Костаков сім місяців необґрунтовано утримується під вартою.

Про це повідомила депутат від "БЮТ-Батьківщина" Наталія Королевська, передає УНІАН.

1 грудня Костакова було затримано за звинуваченням у хуліганстві за пошкодження чужого автомобіля під час акцій підприємців проти ухвалення Податкового кодексу на Майдані Незалежності, і він досі перебуває за гратами.

"6 травня я подала до Печерського суду клопотання про зміну запобіжного заходу на підписку про невиїзд, яку було відхилено. Свідки, які є співробітниками внутрішніх справ, систематично не з`являються на дачу показань, через що двічі відкладалося розгляд справи", - заявила Королевська.

Напередодні судового засідання, яке відбудеться 20 червня, Королевська повторно направила до Печерського суду клопотання про зміну запобіжного заходу з арешту на підписку про невиїзд і оголосила про те, що розпочато збір підписів народних депутатів на підтримку цієї ініціативи.

Також вона звернулася до міністра внутрішніх справ з проханням забезпечити явку свідків-міліціонерів для надання свідчень до суду та ознайомлення боку захисту з ключовими матеріалами слідства.

Королевська направила запит генпрокурору з проханням провести всебічну перевірку діяльності правоохоронних органів при розслідуванні справи Костакова, а також до Уповноваженого з прав людини Ніні Карпачової з проханням втрутитися в ситуацію і сприяти відновленню законних прав активіста.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...