Янукович вважає, що над ставкою Гітлера має думати громада

Середа, 15 червня 2011, 20:16

Президент Віктор Янукович вважає, що створення на території ставки Гітлера "Вервольф" під Вінницею музейного комплексу має бути узгоджено з громадою.

Про це він сказав під час брифінгу у Вінниці, передає УНІАН.

"Потрібно добре попрацювати з жителями Вінницької області, тому що ставка "Вервольф" - це дійсно історичний об’єкт, і потрібно почути і відчути саме думку людей. Будь-яка дія - вона повинна об’єднувати людей, вона не повинна роз’єднувати чи вносити якійсь дискомфорт в життя людей", - вважає президент.

Він переконаний, що українці повинні знати свою історію, і рішення щодо створення музейного комплексу, громадяни приймуть правильно та справедливо.

"Ми повинні знати свою історію, і яку роль в історії відігравав, наприклад, цей об’єкт, який знаходився на Вінниччині. Я вважаю, що це цілком природна дискусія, яка йде у суспільстві, і на яку ми отримаємо відповідь від громадян. Переконаний, що рішення буде правильним та справедливим", - додав Янукович.

Як відомо, у Вінницькій області планується створення історико-меморіального комплексу на ставці "Вервольф" для увічнення пам’яті загиблих військовополонених.

Після оголошення планів, прихильники Комуністичної партії пікетували адміністративну будівлю Вінницької облдержадміністрації, виступаючи проти створення на території ставки музейного комплексу. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування