СПРАВУ ТИМОШЕНКО ПЕРЕДАЛИ ДО СУДУ

П'ятниця, 17 червня 2011, 12:06

Кримінальну справу проти екс-прем’єра Юлії Тимошенко щодо укладання газових контрактів з Росією вранці у п’ятницю було передано до Печерського районного суду.

Про це слідчий Нечвоглод повідомив захиснику Тимошенко Сергію Власенку, передає прес-служба БЮТ.

"Передача справи до суду відбулася з черговим грубим порушеннями Кримінально-процесуального кодексу (КПК) та всупереч здоровому глузду", - заявив Власенко.

Він нагадав, що 16 червня було останнім днем ознайомлення з матеріалами справи і відповідно до вимог статей 218 та 221, Тимошенко та її захист мали право направити до прокуратури відповідні клопотання.

"Вчора, о 17:15, Сергій Власенко зателефонував слідчому та повідомив, що готовий передати йому близько 50 клопотань про проведення додаткових слідчих дій, допитів, очних ставок та експертиз. Оскільки Нечвоглод повідомив, що його "нема та не буде" на робочому місці, Тимошенко змушена була направити клопотання поштою", - сказано у повідомленні.

"Відповідно до закону, перед складанням обвинувального висновку слідчий зобов’язаний розглянути всі ці клопотання, і лише після цього приймати рішення, чи повернутися до стадії досудового слідства, чи складати висновок", - сказав Власенко.

Крім того, за його словами, починати писати висновок слідчий має право лише після того, як сплив термін на ознайомлення зі справою, в даному випадку – з 17 червня.

"Це означає, щоб поспіти на 9:00 ранку до суду, пан Нечвоглод висновок писав вночі, що так само є незаконним. На фоні таких порушень, я не здивуюся, якщо до матеріалів справи вже долучено і рішення суду у даній справі", - наголосив Власенко.

Він також звернув увагу на те, що 20 червня в Апеляційному суді Києва має розглядатися питання про незаконність обмеження Тимошенко в строках на ознайомлення з матеріалами справи.

"Таке публічне відверте нехтування законом у цій справі в чергове свідчить, про те, що матеріали справи сфальсифіковані та не містять жодних доказів вини Тимошенко", - заявив Власенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування