Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рішення КС про прапор обурило Горбачова. Для комуністів це "плювок"

П'ятниця, 17 червня 2011, 12:26

Депутат від НУНС В'ячеслав Кириленко вважає рiшення Конституцiйного Суду щодо неконституцiйностi закону про червоний Прапор Перемоги справедливим.

"Я розцiнюю рiшення КС як позитивне та справедливе", - сказав вiн у п'ятницю "Iнтерфакс-Україна".

При цьому вiн наголосив, що "здивований та ображений" тим, що на 20-му роцi незалежностi провладна бiльшiсть голосує, а президент пiдписує свiдомо неконституцiйний закон.

На думку Кириленка, КС виправив цю помилку, якої не повинно було бути.

"Українська держава має затвердженi Конституцiєю державнi символи, i ставити пiд сумнiв цi символи не дозволено нiкому, зокрема правлячiй бiльшостi та президентовi", - заявив він.

У свою чергу депутат від Компартії Євген Царьков розцiнює рiшення Конституцiйного Суду як "плювок усiм ветеранам Великої Вiтчизняної вiйни та громадянам України".

"Це плювок усiм ветеранам, тим паче до дня початку вiйни. Це плювок усiм тим громадянам України, у кого дiди, бабусi воювали за нашу батькiвщину, це плювок усiм виборцям усiх полiтичних сил", - сказав Царьков.

За його словами, влада показала, прибiчницею яких iсторичних сил вона є.

"Влада показала, що вона не хотiла, щоб радянська влада звiльняла їх вiд гiтлерiвських окупантiв, i вони iз задоволенням об'єднали б (землi) вiд Галичини до Донецька пiд фашистським прапором", - наголосив Царьков.

Ще один комуніст Олександр Голуб не виключив впливу адміністрації президента на рішення КС.

"Очевидно, що в Україні КС подібні рішення не ухвалює без консультації з адміністрацією президента. Очевидно, що те крило в адміністрації, яке проводить необандерівську політику, переграло в даному випадку парламентську більшість", - сказав Голуб "Українській правді".

Водночас екс-президент СРСР Михайло Горбачов висловив незгоду з рішенням Конституційного суду України, який визнав неконституційним використання червоного прапора поруч із державним.

"Це просто дивовижне і дивне рішення, зневажливе до величезної кількості людей. Воно суперечить історичним факторам. Адже ми всі разом боролися з фашизмом під Червоним прапором, і зараз прополювати історичну пам'ять - це дуже небезпечне заняття", - сказав останній генсек КПРС.

Як відомо, у п’ятницю КС оприлюднив рішення, яким визнав неконституційним використання червоного прапора на рівні з державним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування