У Росії інтернет-видання визнали засобами масової інформації

П'ятниця, 17 червня 2011, 13:19

Президент Росії Дмитро Медвєдєв підписав федеральний закон, яким у законодавче поле вводиться поняття "мережеве видання".

Про це повідомляється на офіційному сайті президента Росії.

Відповідний закон "Про внесення змін до окремих законодавчих актів Російської Федерації у зв'язку з удосконаленням правового регулювання у сфері засобів масової інформації" Держдума РФ ухвалила 3 червня, а 8 червня цього року його схвалила Рада Федерації.

У ньому, зокрема, вводиться поняття "мережеве видання" для сайтів в інформаційно-телекомунікаційній мережі інтернет, зареєстрованих як засоби масової інформації.

При цьому встановлюється принцип добровільності реєстрації вказаних сайтів як ЗМІ.

Окрім цього, змінені ознаки засобів масової інформації з урахуванням того, щоб до них можна було віднести такі сайти.

При цьому, як зазначає "Телекритика", визнати сайт екстремістським і накласти на нього відповідні санкції можливо, навіть якщо він не належить до категорії ЗМІ.

Серед іншого, в законі вдосконалені механізми ліцензування телерадіомовлення.

Закон прирівнює іноземні канали до російських. Іноземні теле- та радіомовники повинні бути зареєстровані як засоби масової інформації.

Також передбачається створення державної інформаційної системи для доступу фізичних осіб, організацій та органів різного рівня до актуальної інформації про зареєстровані ЗМІ та про осіб, які здійснюють діяльність у галузі засобів масової інформації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування