Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко: Захід тримає Україну на короткому повідку

Субота, 18 червня 2011, 11:38

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що Захід і США "тримають Україну на короткому повідку".

Про це він заявив на прес-конференції в п'ятницю, повідомляє Белта.

За його словами, Білорусь хотіла б бачити Україну у складі Митного союзу і Єдиного економічного простору.

Проте Лукашенко зазначив, що у вирішенні цього питання є ряд об'єктивних і суб'єктивних факторів.

На його думку, колишнє керівництво Україною "занадто далеко відвело країну від пострадянських інтеграційних процесів", до того ж Захід і Америка "тримають Україну, можна сказати, на короткому повідку".

"Україна зараз дотримується політики зони вільної торгівлі. Але Росія правильно ставить питання: а як же СОТ? Якщо обнулити мита по деяких товарах, то через Україну, як через чорну діру, до Росії і до нас можуть піти товари з ЄС, з Заходу і зруйнувати економічну стабільність", - вважає Лукашенко.

У зв'язку з цим, за словами президента, Білорусь відзначає необхідність введення групи вилучень з режиму зони вільної торгівлі, який буде формуватися в СНД, включаючи Україну.

Лукашенко вважає, що поки немає підстав розраховувати на приєднання України до Митного союзу і ЄЕП.

"Але надія завжди помирає останньою. Ми все-таки хотіли б бачити Україну в Митному союзі", - підкреслив президент, додавши, що з цього питання думка білоруської сторони збігається з позицією керівництва Росії.

Лукашенко також констатував позитивну динаміку розвитку білорусько-українських відносин. "Якоїсь настороженості у відносинах з Україною немає й бути не може", - резюмував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...