У Європарламенті не розуміють, чому Януковича не судили

Неділя, 19 червня 2011, 09:54

Депутат Європарламенту Чарльз Теннок заявляє, що адміністрація президента не хоче давати доступу лідерові опозиції Юлії Тимошенко до європейських коридорів влади.

Таку думку депутат від групи європейських консерваторів і реформістів (Великобританія) висловив УНІАН в Брюсселі, коментуючи рішення Генпрокуратури не дозволяти Тимошенко відвідати Страсбург і Брюссель.

"Я засуджую це рішення, оскільки не вірю, що Тимошенко не повернеться в свою країну, і постане перед кримінальними звинуваченнями, спробує очистити своє ім`я", - заявив він.

Теннок підкреслив, що після нинішнього рішення у нього залишилося дуже мало віри в незалежність українських судів і Генеральної прокуратури.

Депутат також зазначив, що на сьогодні залишається дуже багато питань без відповідей. Зокрема, питання про те, чому після того, як нинішній президент Віктор Янукович "на широко поширене переконання спробував вкрасти перемогу на президентських виборах в 2004 році" ні він, ні його радники не поставали перед кримінальними звинуваченнями.

"Дуже багато питань без відповіді, і все це сприймається як відхід від українських євроатлантичних прагнень", - підкреслив Теннок.

Як повідомлялося, 17 червня Генпрокуратура заборонила Тимошенко робочі поїздки до Чернігівської та Миколаївської областей, а також до Страсбурга і Брюсселя.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування